Vozač autobusa spasao povređenu sovu

SciTech 29. nov. 202106:5413 komentara
Podeli:
sova
Izvor: ZOO/Azil Dumovec

Sova jastrebača koja je sinoć u Zagrebu spasena zahvaljujući vozaču autobusa Dariju Buzjaku, dobro je.

Nje spasilac u nedelju posle podne posetio je sovu u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Pritom nije kreo sreću što je sova dobila odgovarajuću veterinarsku pomoć.

“Tokom poslednje vožnje sam nasred puta spazio povređenu pticu. Zaustavio sam autobus, izašao napolje, video da je ptici slomljeno krilo i da se radi o sovi. Poneo sam je u autobus. Bilo mi je jasno da moram da je sklonim sa puta jer bi je iduće vozilo koje bi naišlo iza mene, najverovatnije usmrtilo. Na kraju vožnje sovu sam predao radniku Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba”, kazao je Buzjak.

Izvor : ZOO/Azil Dumovec

Buzjaku to nije prvi susret sa Skloništem u Dumovcu. Radnicima terenske ekipe Skloništa već je pomagao u spasavanju jednog mladog psa u Planini Donjoj, a i sam je pre godinu i po udomio psa iz Dumovca.

“Hvala ovom predivnom čoveku što kroz ono što čini, pokazuje svoju ljubav prema životinjama! Sova ima otvoreni prelom nadlaktične kosti krila. Krilo joj je zavijeno i prima odgovarajuću terapiju, a sutra ćemo u suradnji s kolegama na Veterinarskom fakultetu napraviti rendgenske snimke preloma i plan operacije i lečenja. Cilj nam je ako je ikako moguće, životinju da vratimo u prirodu”, rekao je Damir Skok, direktor Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Komentari

Vaš komentar