Ukrajina poziva da se ruski kosmonauti isključe iz Međunarodne svemirske stanice

SciTech 05. jul 202216:0021 komentara
Podeli:
Izvor: Roscosmos/Handout via REUTERS

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine pozvalo je na isključenje ruskih kosmonauta iz budućih misija Međunarodne svemirske stanice (ISS), nakon što trojica Rusa, koji se trenutno nalaze u toj stanici, pokazuju zastave samoproglašene Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike.

Povezane vesti:

„Ruski kosmonauti u Međunarodnoj svemirskoj stanici ističu zastavu pod kojom ruske trupe ubijaju žene i decu u Donbasu i pretvaraju čitave ukrajinske gradove u pepeo. Rusija izvozi svoje varvarstvo čak i u svemir – zonu mira. Moraju biti isključeni iz svih međunarodnih svemirskih programa“, napisao je na Tviteru portparol ukrajinskog ministarstva Oleg Nikolenko, piše Guardian.

Neki posmatrači su doveli u pitanje istinitost fotografije.

Čini se da se radi o ista tri kosmonauta – Olegu Artemjevu, Denisu Matvejevu i Sergeju Korsakovu – koji su hvaljeni zbog nošenja žuto-plavih uniformi u ukrajinskim bojama ubrzo nakon što je u februaru počela ruska invazija, a sada izričito podržavaju otcepljene regione.

Sliku je u ponedeljak objavio zvanični Telegram kanal Roskosmosa, nakon što je Rusija objavila da je uspešno zauzela ceo Lugansk.

Sve o događajima u Ukrajini čitajte u našem BLOGU ili na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar