Stručnjaci u Nišu razvili Klik super aplikaciju

SciTech 21. okt 202116:449 komentara
Izvor: Pixabay

U Naučno-tehnološkom parku u Nišu danas je promovisana Klik super aplikacija čiji su autori domaći stručnjaci, a koja u sebi sadrži druge brojne aplikacije za plaćanja i za obavljanje različitih poslova.

Prema rečima kreatora aplikacije, Stefana Đokovića, u aplikaciji su integrisane sve usluge koje su potrebne na dnevnom nivou.

„Pored gradskih usluga koje je potrebno platiti, ideja je da putem aplikacije može da se poruči hrana, da se pozove taksi, kupi nešto iz neke lokalne prodavnice u gradu, zakaže frizer, zubar, rezerviše hotel ili avionska karta i mnoge druge stvari“, rekao je Đoković.

On je istakao da je ideja tima koji je napravio aplikaciju da svi mogu da koriste njihovu infrastrukturu za plaćanje, da tu mogu sigurno da čuvaju svoj novac i da integrišu plaćanje.

„Naš krajnji cilj je da digitalni novčanik bude dostupan svima do kraja godine. Ljudi će moći jedni drugima da šalju novac kroz ‘čet'“, kazao je Đoković i dodao da je ideja da nakon testiranja Klik aplikacije u Nišu, ona bude korišćena i u drugim gradovima.

Prema njegovim rečima, tim stručnjaka je na razvijanju aplikacije Klik radio oko godinu i po dana.

Marketing menadžer Klik-a Nevena Antić izjavila je da slična aplikacija ne postoji ni na domaćem ni na evropskom tržištu.

„Aplikacija je dostupna na plej prodavnici. Trenutno ima funkciju ‘četa’. Jako je bezbedna jer se podaci čuvaju na serveru i ne prodaju se u komercijalne svrhe, što znači da neće imati reklame i korisnici neće brinuti o privatnosti svojih poruka“, istakla je Antić.

Ona je kazala da je Klik aplikacija urađena po uzoru na slične aplikacije koje se koriste u Kini i drugim azijskim zemljama.

Komentari

Vaš komentar