SBB povećava brzine interneta u EON paketima za do 50 odsto

SciTech 01. jun 202212:38 > 18:4317 komentara
Izvor: Promo / SBB

SBB kompanija, koja prema istraživanju renomirane kompanije Ookla® zvanično ima najbrži internet u Srbiji*, saopštila je da je korisnicima u GIGA gradovima od danas omogućila još veće brzine interneta za do 50 odsto.

Kako je navedeno u saopštenju, povodom proslave velikog jubileja 20 godina kompanije koja je od osnivanja korisnicima u Srbiji omogućavala najbrži internet, brzine u okviru EON paketa su dodatno povećane.

„Pomeramo sopstvene granice sa jasnim ciljem da korisnicima omogućimo najbolje usluge i korisnčko iskustvo. Zbog toga, dodatno povećavamo brzine zvanično najbržeg interneta za do 100 Mbps. I na ovome se naravno nećemo zaustaviti! Sledeći važan korak je stvaranje GIGA Srbije, kada će svi SBB korisnici imati mogućnost korišćenja interneta do 1 Gbps“, rekao je direktor NOC-a Vladimir Oravec.

U jednom od najsavremenijih centara za nadzor mreže (NOC – Network Operations Center) koji se nalazi u sedištu kompanije SBB, tim inženjera i stručnjaka iz oblasti telekomunikacija demonstrirao je povećanje novih brzina interneta, što je i potvrdila Speedtest aplikacija, kompanije Ookla.

Promo / SBB

„SBB internet je uvek bio najbrži na tržištu i sve vreme se ubrzava. Sa brzinom od 128 Kbps 2003. godine za prenos snimka od 700MB bilo je potrebno 12 časova, a za jednu sliku sa letovanja čak tri minuta. Jasno je da zahvaljujući konstantnom povećavanju brzina interneta našim korisnicima dajemo neograničene mogućnosti“, rekao je je rukovodilac službe za tehničku podršku Aleksandar Prokić.

Promo / SBB

SBB korisnici EON paketa sa televizijom, internetom i telefonijom od sada u EON Light paketu umesto 150 Mbps imaju 200 Mbps. U EON Full paketu je internet povećan sa 250 na 300 Mbps, dok je u EON Premium internet ubrzan sa 500 Mbps do 600 Mbps, odnosno do 1 Gbps uz Giga dodatak.

Osim povećanja brzina, u želji da svi korisnici dožive iskustvo najpopularnije TV platforme u Jugoistočnoj Evropi, SBB je od danas omogućio EON aplikaciju u okviru svih korisničkih paketa.

Kompanija SBB najavila je i početak izgradnje 10 GIGA optičke mreže do kraja godine.

*Najbrža fiksna internet mreža prema Ookla® na osnovu merenja aplikacije Speedtest Intelligence® za period od 01.07. do 31.12.2021. Nagrada za najbolju mrežu bazirana na analizi na osnovu merenja korisničkog zadovoljstva u periodu od 01.07. do 31.12.2021. Ookla zaštitni znak se koristi uz dozvolu.

SBB je deo United Grupe u okviru koje posluje i N1.

Komentari

Vaš komentar