Pronađen tigar koji je nedelju dana lutao Hjustonom

SciTech 16. maj. 202115:342 komentara
Podeli:
Izvor: MAURO PIMENTEL / AFP

Tigar koji je prošle sedmice viđen kako luta jednim naseljem u Hjustonu u SAD pronađen je, saopštila je policija iz tog grada i dodala da tigar, nazvan Indija, deluje nepovređeno.

Viktor Kuevas (26), čija žena je vlasnica tigra, trenutno je u pritvoru nakon što je početkom prošle sedmice pobegao od policije sa tigrom. On je prethodno bio pušten uz kauciju zbog optužnice za ubistvo iz 2017, prenosi CBS njuz.

Komandant hjustonske policije Ron Borca rekao je da je vlasnica tigra Kuevasova žena, a o njegovoj lokaciji je poruku policiji poslala njena drugarica. Nakon toga je Kuevasova žena predala tigra policiji.

Borca je naveo da dok policija nije tačno sigurna gde je tigar bio celu sedmicu, supruga Kuevasa tvrdi da zna „gde se nalazio u svakom trenutku“. Borca je kazao da je Indija od utorka do subote bila kod raznih ljudi, ne imenujući ih.

Kuevasova žena je rekla da imaju tigra devet meseci, mada njen muž tvrdi da je samo ona vlasnik životinje. Njegov advokat je to potvrdio, rekavši da ipak Kuevas provodi „dosta vremena sa Indijom“.

„Viktor se dosta brine o ovoj mački. Voli je. Razumno je pretpostaviti da je Viktor bio deo života mačke od kada je bila mladunče“, rekao je njegov advokat.

Protiv Kuevasove supruge za sada nije podignuta optužnica, ali prema rečima Borce, istraga je u toku. On je, takođe, rekao da je u Hjustonu zabranjeno držati tigrove kao ljubimce.

Komentari

Vaš komentar