Poslanik: Instagram može da se vrati ako promeni politiku i izvini se Rusima

SciTech 13. avg 202210:333 komentara
Podeli:
Instagram
Izvor: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Rusija bi mogla da deblokira Instagram, koji je zabranjen u Rusiji jer je u vlasništvu kompanije Meta Corporation, a koja je u Rusiji označena kao ekstremistička, ako društvena mreža promeni svoju politiku i uputi zvanično izvinjenje ruskim građanima, rekao je ruski poslanik Anton Gorelkin.

„Prvo, ova društvena mreža treba da promeni svoju politiku, da blokira sve pozive da se ubijaju naši građani, moji sugrađani. Drugo, trebalo bi da se izvini ruskim građanima“, rekao je zamenik šefa Komiteta za informacionu politiku Državne dume, prenosi ruska agencija TASS.

Povezane vesti:

On je rekao da u suprotnom društvena mreža neće moći da vodi konstruktivne razgovore sa ruskim regulatorom.

Moskva je 21. marta označila rad Instagrama i Fejsbuka kao ekstremističku aktivnost, zabranivši ih u Rusiji.

Meti je zabranjeno da otvara kancelarije i obavlja komercijalne aktivnosti u Rusiji. Generalno tužilaštvo smatra da su aktivnosti Mete neprijateljske prema Rusiji i njenim oružanim snagama.

Generalno tužilaštvo izvelo je Metu pred sud nakon što je kompanija privremeno dozvolila stanovnicima nekih zemalja da na svojim nalozima postavljaju informacije koje sadrže pozive na nasilje nad Rusima. Ruski istražni komitet pokrenuo je krivičnu istragu o pozivima na nasilje i ubistvo nad Rusima.

Komentari

Vaš komentar