Mozzart stvara nindža programere: Maja u kompaniji gradi svoju IT karijeru

SciTech 22. sep 202216:55
Podeli:
Izvor: Promo/ Mozzart

Kao student prijavila se na konkurs kompanije Mozzart za junior programera, deceniju kasnije Maja Martinović je tim lider ERP tima. Radno okruženje, svakodnevno napredovanje, kolegijalnost i dinamičnost posla ključni su razlozi zbog kojih Maja nije pomišljala na promenu kompanije. Ističe da je od programera bez iskustva do pozicije tim lidera napredovala zahvaljujući stalnom učenju i zalaganju, uz podršku iskusnijih kolega uz koje je gradila svoju profesionalnu karijeru IT inženjera.

Zašto baš Mozzart? Kako ste se upoznali Mozzart i ti i kada je počela međusobna saradnja?

Pre devet godina kolega sa fakulteta je koleginici i meni prosledio oglas za junior Java programera koji je bio objavljen od strane jedne HR kompanije. Privuklo nas je to što je bilo omogućeno da se prijave i studenti bez iskustva, pa smo otišle na intervju i tek tada saznale da je u pitanju kompanija Mozzart. Nakon razgovora obe smo primljene i dan-danas zajedno radimo u timu. Na početku sam bila skeptična, s obzirom da nisam imala predstavu šta će biti moj posao, jer nisam dobro poznavala industriju igara na sreću. S vremenom sam shvatila koliko je to složen informacioni sistem i da mnogo toga može da se nauči.

Kakva je međukolegijalna saradnja u Mozzartu i u kojoj meri je ona važna za kvalitet rada u IT sektoru?

Za Mozzart IT sektor je specifično to što su programerima odrešene ruke u odluci koje tehnologije će koristiti, pruža im se prilika da rade u različitim domenima ukoliko to žele, nema mnogo procedura koje „usporavaju” programiranje i nema potrebe da se ide na bezbrojne formalne sastanke, ukoliko nešto može da se dogovori putem chata ili maila. Kolege iz drugih kompanija kažu da Mozzart stvara programere nindže i, bez lažne skromnosti, mogu to da potvrdim.

Šta je odlučujući faktor koji je doveo do toga da pored ovako dinamičnog IT tržišta odlučiš da ostaneš u kompaniji?

Glavni i ključni razlog što sam godinama u ovoj firmi jesu ljudi sa kojima sarađujem, jer mi to nisu samo kolege, već prijatelji pre svega. U našoj kancelariji, a i van nje, preovladava smeh, vedar duh i dobro raspoloženje. Bude tu i poteškoća i raznih izazova, ali uvek sve rešavamo timski, pomažemo jedni drugima i tako učimo i napredujemo iz dana u dan.

Kada bi imala priliku da u nekoliko rečenica pozoveš kolege iz svoje struke da dođu i rade u Mozzartu kako bi to učinila?

Ukoliko i ti želiš da postaneš nindža programer, da radiš sa velikim stručnjacima i dobrim ljudima, da svakodnevno učiš i napreduješ, dođi i probaj, nećeš se pokajati!