Matić: Srbija će nastaviti da ulaže u razvoj tehnologija zarad bolje budućnosti

SciTech 17. maj. 202211:524 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić poručila je, povodom Međunarodnog dana telekomunikacija i informacionog društva, da će Srbija nastaviti da ulaže u razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija zarad bolje budućnosti društva i napredne Srbije.

„U cilju daljeg podizanja digitalnog društva, Vlada Republike Srbije usvojila je prošle godine Strategiju za razvoj informacionog društva i informacione bezbednosti do 2026. godine. Nastavićemo da razvijamo i propise i projekte u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija kako bismo iskoristili tehnološku ekspanziju za naprednu Srbiju, rast društva i celokupne ekonomije“, navela je ministarka u saopštenju za javnost.

Povodom ovogodišnje teme Međunarodnog dana telekomunikacija i informacionog društva: „Digitalne tehnologije za starije osobe i zdravo starenje“, ona je istakla da ravnomerna generacijska prisutnost u digitalnom društvu doprinosi otklanjanju starosne diskriminacije i kvalitetnijem životu pojedinaca, i da je ovogodišnja kampanja za digitalnu bezbednost, u to ime, posvećena povezivanju najmlađih i najstarijih generacija.

„Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je Program razvoja širokopojasnog pristupa i sprovodi projekat izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim predelima. Naš cilj je da svi građani u Srbiji, uključujući i naše najstarije sugrađane, imaju jednake uslove za život i rad“, poručila je Matić.

Svetski dan telekomunikacija i informacionog društva obeležava se od 1969. godine, 17. maja, na dan formiranja Međunarodne unije za telekomunikacije u Parizu (International Telecommunication Union – ITU) i potpisivanja prve Međunarodne telegrafske konvencije 1865. godine.

Komentari

Vaš komentar