Lukić o stipendijama SBB fondacije: Pomažemo najtalentovanijima na putu uspeha

SciTech 26. mar 202112:52 > 13:48
Podeli:
Jovana Lukić
Izvor: N1

U toku je konkurs SBB fondacije za program "Stipendija profesor Njegoš B. Šolak", na koji se mogu prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji su izuzetno talentovani za neku oblast nauke, kulture ili umetnosti i koji već postižu vanserijske rezultate u tim oblastima.

Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije, rekla je da je konkurs otvoren to 28. marta, a sve informacije se mogu naći na sajtu SBB fondacije.

„Program ‘stipendija profesor Njegoš B. Šolak’ namenjen je najtalentovanijoj deci naše zemlje, na sve dostupne načine želimo da pomognemo nadarenoj deci Srbije da ispune svoj potencijal. Važno je da iskazuju izuzetan talenat u nekoj oblasti, bilo da je to nauka ili kultura…“, rekla je ona.

Fondacija podršku prilagođava svakom detetu pojedinačno, bilo da je to finansijski, ili kroz pomoć mentora, putovanje, instrument. U selekciji mladih, kako je objasnila, pomažu i stručnjaci.

„Trudimo se da da nađemo najbolje od najboljih i da im pomognemo na putu uspeha“, dodala je.

Ona je rekla da je ideja je stipendisti ostanu povezani među sobom, ispune potencijal.

„Sve je to bogatstvo naše zemlje jer gde god da budu, u čemu god budu bili uspešni, to se na neki način vraća našoj zemlji“, zaključila je.

Pogledajte snimak celog gostovanja u Novom danu:

Komentari

Vaš komentar