FON Hakaton – programersko takmičenje 12. i 13. marta

SciTech 24. feb. 202211:50 > 25. feb. 2022 11:061 komentar
Podeli:
FON Hakaton
Izvor: Promo

Ukoliko volite izazove, rad pod pritiskom u kratkom vremenskom roku vam nije stran i želite da testirate svoje dosadašnje programerske veštine, FON Hakaton je sjajna prilika da se u tome oprobate.

Udruženje studenata informatike FONIS ove godine organizuje deveti FON Hakaton, programersko takmičenje koje će se održati 12. i 13. marta 2022. godine na Fakultetu organizacionih nauka, pod pokroviteljstvom kompanije Levi9.

Takmičenje je namenjeno učenicima i studentima svih srednjih škola i fakulteta u Srbiji i regionu od 16 do 26 godina starosti, koje zanima svet informacionih tehnologija i želeli bi da prošire svoja znanja i praktično ih primene.

Tročlani ili četvoročlani timovi koji prođu selekciju imaće zadatak da za 24 časa kreiraju softversko rešenje na zadatu temu. Tokom rada, svi timovi će imati podršku stručnih mentora, koji će biti tu za sva pitanja i nejasnoće. Po isteku vremena za rad, svaki tim će prezentovati svoju ideju i rešenje pred stručnim žirijem, koji čine predstavnici partnerske kompanije i profesori sa Fakulteta organizacionih nauka. Žiri će na kraju odabrati tri tima koja su se pokazala kao najbolja, za koje su spremne vredne novčane i robne nagrade.

Kako bi timovi što bolje prezentovali sve na čemu su prethodnih 24 sata marljivo radili, neposredno pre samog takmičenja biće organizovana radionica prezentacionih veština i to 10. marta u online režimu.

Prijave za učešće na Hakatonu su otvorene od 16. februara do 1. marta na sajtu hakaton.fonis.rs gde možete naći više informacija o takmičenju. Takođe, obaveštenja o Hakatonu možete ispratiti i na Instagram profilu @fonis_fon

Komentari

Vaš komentar