Facebook od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u bezbednosne mere

SciTech 21. sep. 202118:23
Podeli:
Instagram, Fejsbuk, facebook, društvene mreže
Izvor: Shutterstock

Facebook Inc objavio je u utorak da je od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u bezbednosne mere, nekoliko dana nakon što je Wall Street Journal objavio da kompanija nije uspela da popravi "štetne učinke platforme".

Div društvenih medija rekao je da sada ima 40.000 ljudi koji rade na bezbednosti, u poređenju sa 10.000 pre pet godina.

Pročitajte još

Facebook je umanjio negativne učinke svoje aplikacije Instagrama na mlade korisnike i slabo reagovao na upozorenja zaposlenih zbog načina na koji platformu u zemljama u razvoju koriste trgovci ljudima, preneo je prošle nedelje Wall Street Journal, pozivajući se na stručnu reviziju internih dokumenata kompanije.

„U prošlosti nismo dovoljno rano počeli da se bavimo bezbednosnim izazovima u procesu razvoja proizvoda“, napisala je kompanija u postu na blogu i dodala da su iz temelja promenili taj pristup.

Facebook je objavio da je njegova tehnologija veštačke inteligencije pomogla u blokiranju tri milijarde lažnih naloga u prvoj polovini ove godine. Kompanija je takođe uklonila više od 20 miliona tekstova sa lažnim sadržajem o kovidu-19 i vakcinama.

Kompanija je navela da sada uklanja 15 puta više sadržaja koji krše njene standarde o govoru mržnje na Facebooku i njenoj platformi za deljenje fotografija Instagramu, nego u trenutku kada su to počeli da objavljuju ​​2017. godine.

Komentari

Vaš komentar