Društvena mreža Donalda Trampa „Truth Social“ počinje sa radom

SciTech 21. feb. 202215:06 > 23. feb. 2022 10:333 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Carlos Barria

Društvena mreža Donalda Trumpa "Truth Social" od danas počinje sa radom, a bivšem predsedniku SAD je više od godinu dana zabranjen pristup brojnim platformama društvenih medija, uključujući YouTube, Twitter i Facebook.

Zabrana pristupa društvenim mrežama za Donalda Trumpa usledila je nakon napada na američki Kapitol 6. januara 2021. godine, jer je optužen za objavljivanje poruka koje su podsticale nasilje.

Povezane vesti:

Aplikacija je bila dostupna za preuzimanje nešto pre ponoći, po istočnoameričkom vremenu, u Appleovoj App Store i automatski je preuzeta na Apple Inc uređaje koji su pripadali korisnicima koji su se unapred registrovali da žele da preuzu aplikaciju kada ona postane dostupna, prenosi CNBC.

Neki korisnici su prijavili ili da imaju problema sa registracijom naloga ili da su dodati na listu čekanja, uz poruku koja im je pojasnila da se to događa „zbog velike potražnje“.

Izgled i dizajn aplikacije, koja se na mobilnim uređajima pojavljuje pod imenom MAGA Hub, kopija je Instagrama pa se na njoj mogu deliti priče i klasične objave.

Novim korisnicima se tako pri ulasku na aplikaciju, koja se na mobilnom telefonu pojavljuje pod nazivom MAGA Hub, po Trumpovom sloganu "Make America Great Again" (Učinimo Ameriku ponovo velikom) pojavljuju objave poput onih protiv nošenja zaštitnih maski, one o aktualnom predsedniku Džozefu Bajdenu ili one koje slave brazilskog predsednika Žaira Bolsonara.

U intervjuu za televizijsku kuću Fox News u nedelju, izvršni direktor Trump Media & Technology Group (TMTG) Devin Nunes rekao je da platforma ima za cilj da postane potpuno operativna u SAD-u do kraja marta.

"To će biti sjajno, jer ćemo dobiti još mnogo ljudi koji će biti na platformi", rekao je Nunes, bivši republikanski zastupnik i Trumpov lojalista. Platforma tvrdi da zagovara slobodu govora i nada se da će privući korisnike koji smatraju da su njihovi stavovi potisnuti na etabliranim društvenim platformama.

Komentari

Vaš komentar