Delfin nabijen na kolac „predmetom nalik koplju“ na Floridi

SciTech 30. apr. 202221:59 > 21:598 komentara
Podeli:
Izvor: Ilustracija, Pixabay

Nacionalna uprava za okeane i atmosferu (NOAA) SAD istražuje smrt delfina na Floridi koji je bio nabijen na kolac dok je još bio živ.

Delfin je pronađen je mrtav na plaži Fort Majers na Floridi. NOAA-i je slučaj prijavljen 24. marta, a osoblje Кomisije za očuvanje riba i divljih životinja Floride je pronašlo životinju, navodi agencija u saopštenju.

Povezane vesti

Pregledom je utvrđeno da je delfin dok je još bio živ naboden na kolac predmetom nalik na koplje iznad desnog oka. Delfin, odrasla ženka u laktaciji, umrla je od traume.

Prema NOAA, rana delfina ukazuje na to da je ubijen dok je bio u položaju koji se "često povezuje sa ilegalnim hranjenjem".

Hranjenje delfina može ugroziti zdravlje životinja i ponekad ih dovesti do toga da postanu agresivni prema ljudima, kaže Кomisija za očuvanje ribe i divljih životinja Floride.

NOAA je navela za CNN da od 29. aprila nema novih informacija o ovom slučaju.

Hranjenje, povređivanje, uznemiravanje i ubijanje divljih delfina zabranjeno je u Sjedinjenim Državama prema Zakonu o zaštiti morskih sisara, navodi NOAA, a kršenja su kažnjiva novčanom kaznom do 100.000 dolara i zatvorom do jedne godine po prekršaju.

Komentari

Vaš komentar