Belgijski ambasador u poseti Vinči, cilj poboljšanje naučne saradnje

SciTech 03. jun 202219:552 komentara
Izvor: N1

Ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Kun Adam je sa predstavnicima Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije posetio Institut za nuklearne nauke "Vinča", a cilj posete je uspostavljanje još uspešnije saradnje između srpskih i belgijskih naučnih institucija, saopštio je Direktorat.

#related-news_0

Belgijskom ambasadoru su predstavljeni projekti koji se trenutno sprovode u Naučnom institutu u saradnji sa belgijskim institucijama, rekao je direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije Slađan Velinov ističući da je cilj posete otvaranje „dodatnih mogućnosti za unaređenje i proširenje međusobne saradnje”.

Direktorka Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ Snežana Pajović naglasila je da su „projekti koji se razvijaju kroz međunarodnu saradnju u Institutu ‘Vinča’ sa Univerzitetima Kraljevine Belgije do sada dali veoma dobre rezultate“, i da su to „uglavnom projekti iz oblasti fizičke hemije“.

„Razmena znanja i saradnja koja se trenutno razvija nastaviće da se unapređuju uz podršku ambasadora i omogućiće da multidisciplinarni Institut ‘Vinča’ postane regionalni internacionalni centar koji je veoma značajan za ekonomsku stabilnost Republike Srbije i njen prosperitet ne samo na nacionalnom već i na regionalnom i međunarodnom nivou“, istakla ja Pajović.

„Važno je da ispitamo mogućnosti potencijalne saradnje sa belgijskim istraživačkim i naučnim institutima i zadovoljan sam što već postoji uspešna saradnja sa Univerzitetima u Levenu i Antverpenu“, istakao je belgijski ambasador Kun Adam.

Komentari

Vaš komentar