Srpska IT kompanija dobila investiciju američkog fonda

SciTech 20. avg 201510:39 > 10:43
Podeli:
Izvor: Ilustracija / Pixabay

Srpska kompanija koja se bavi razvojem softverskih rešenja za kamionske prevoznike i vozače "Truck Track" prvi je startap (start-up) iz Srbije koji je dobio investiciju od poznatog američkog investicionog fonda i akceleratora "500 Startups", saopšteno je iz te kompanije.

O kolikoj investiciji se radi poslovna je tajna, a standardna investicija tog američkog fonda iz Silicijumske doline je 125.000 dolara za pet odsto udela u kompaniji.

„Truck Track“ je time postao prvi srpski tim koji će se naći u najpoznatijem akceleratoru na svetu.

Ideja softvera domaće komanije „Truck Track je modernizacija industrije kamionskog prevoza, tako što čitav postupak oslobađa suvišne papirologije, a sva poslovna komunikacija se lako čuva putem „cloud sistema“.

Na taj način se znatno olakšava rad u tom sektoru, ali i postižu značajne uštede.

Tim je nedavno objavio i TruckTrack iOS aplikaciju, koja omogućava upravljanje dokumentima na putu, praćenje vozila u realnom vremenu i pristup dodatnim servisima koje ta kompanija nudi.

Američki fond do sada nije ulagao u Srbiji, ali jeste u zemljama okruženja, u Hrvatskoj i Sloveniji. Strateški cilj tog fonda je investiranje u kompanije koje su nastale na tržištima u razvoju.