Sony predstavio dva nova smartfona

SciTech 03. avg 201513:32 > 13:40
Podeli:
Izvor: Promo

Japanski Soni je pridodao dva nova smartfona svojoj paleti telefona, Xperia C5 ultra" (Xperia) i "ekspiriju M5", koji predstavljaju smartfone super srednje klase.

„Ekspirija M5“ je nov vodootporan smartfon, koji ima ekran od pet inča „ful HD“ (1.920 x 1.080).

Uređaj, između ostalog, sadrži i osmojezgarni procesor „medijatek MT6795“ od dva gigaherca, kao i tri gigabajta RAM memorije.

Fotografisanje se obavlja uz pomoć čuvenog sistema Sonija od 21,5 megapiksela, dok se pri vrhu nalazi i senzor od 13 megapiksela.

Uređaj ima pristup bežičnim mrežama wi-fi, bluetooth, NFC i 4G.

Telefon ima 16 gigabajta memorije, koja se može proširiti preko porta mikroSD do 200 gigabajta.

Uređaj sadrži i bateriju od 2.600 miliampera po satu (mAh) koja omogućava njegovo funkcionisanje.

Uređaj poseduje sertifikate IP65 i IP68 koji garantuju njegovu otpornost na prašinu i vodu.

„Ekspirija C5 ultra“ ima naziv u skladu sa svojom veličinom. S ekranom „ful HD“ od šest inča, uređaj je masivan, ali dobro iskorišćen, staklo zauzima skoro celu širinu telefona.

Karakteristike su skromnije nego kod telefona M5, uz osmojezgarni procesor „medijatek MTK6752“ od 1,7 gigaherca, kao i dva gigabajta RAM memorije i 16 gigabajta interne memorije.

Veličina omogućava tom telefonu bateriju od 2.930 mAh, koja, kako je naveo proizvođač, može da traje dva dana do narednog punjenja.

On je, takođe, kompatibilan sa mrežama 4G, bluetooth, NFC i „vaj-faj“, a poseduje i mikroSD port za proširenje memorije (do 200 gigabajta).

Oni koji vole da sami sebe snimaju moći će da koriste kameru na prednjoj strani uređaja, velikog ugla i od 13 miliona piksela, kao i sa flešom, što je konfiguracija koja postoji i na sistemu na zadnjoj strani uređaja.

Oba telefona funkcionišu pod operativnim sistemom „Android 5.0“, objavljeno je na veb portalu lesnumeriques.com.

Lansiranje na tržište tih telefona očekuje se sredinom avgusta, a njihove cene još nisu poznate.