Egipat gradi auto-puteve uz piramide, konzervatori zabrinuti

SciTech 15. sep 202021:48 > 22:36
Izvor: REUTERS/Staff

Egipat gradi dva auto-puta izvan Kaira, u blizini piramida, a time je oživeo i proširio projekat koji je suspendovan devedesetih godina prošlog veka nakon kritika međunarodne zajednice.

Velike piramide, glavna egipatska turistička atrakcija, jedine su od sedam antičkih svetskih čuda preživele do danas, te su pod zaštitom UNESCO-a.

Dva auto-puta deo su infrastrukturnih projekata koje predvodi moćna egipatska vojska, a zagovara predsednik Abdel Fatah al-Sisi. Egipat gradi i novu prestonicu kako bi umanjio pritisak na Kairo, prenaseljeni grad s 20 miliona stanovnika.

Severni autoput prolaziće pustinjom na udaljenosti od oko 2,5 kilometara južno od Velikih piramida. Južna će prolaziti između stepenaste piramide u Sahari, najstarije od svih, te crvene i savijene piramide u Dašuru. Oba auto-puta će imati osam traka.

Kritičari strahuju da bi one mogle napraviti nepovratnu štetu tim izuzetno važnim lokalitetima svetske baštine. Vlasti se brane da će puteve graditi oprezno i time popraviti saobraćajnu povezanost.

„Ovi putevi su veoma, veoma važni za razvoj, za Egipćane, za unutrašnjost Egipta“, rekao je Mostafa al-Vaziri, glavni sekretar egipatskog Vrhovnog veća za starine.

„Znajte da se jako dobro brinimo za naše starine širom Egipta“, dodao je.

Neki egiptolozi i konzervatori tvrde da će autoputevi uništiti integritet visoravni piramida, da će se graditi preko neistraženih arheoloških lokaliteta i stvarati zagađenje koje bi moglo oštetiti te spomenike, zagaditi okruženje i izložiti krađi ograđena područja bogata arheološkim predmetima.

Al-Vaziri ističe da su postojeći putevi puno bliži piramidama i da dovode velik broj turističkih autobusa.

„Zato mnogo radimo na razvoju“, kazao je, dodavši da se na tom području u budućnosti planiraju koristiti električni busevi kako bi se smanjilo zagađenje.

Memfis podeljen na tri dela

Auto-putevi će raseći piramide na tri dela te će podeliti i deo drevnog Memfisa, tri hiljade godina jednog od najvećih i najuticajnijih gradova na svetu.

„Bio sam zapanjen onim što sam vidio“, rekao je bivši zvaničnik UNESCO Said Zulficar koji je pre dva meseca posetio deo južnog auto-puta.

REUTERS/Staff

„Sav rad koji sam obavljao gotovo 25 godina je sad stavljen u pitanje“, rekao je.

Zulficar je devedesetih predvodio uspešnu kampanju kojom je zaustavljenja izgradnja severnog auto-puta, deo prve obilaznice oko Kaira. UNESCO je objavio kako je nekoliko puta zatražio detaljan plan u vezi sa novom izgradnjom te je hteo poslati posmatračku misiju.

Izgradnja puteva počela je pre godinu dana u pustinjskim područjima koje su izvan oka javnosti, a radovi su postali vidljivi oko marta meseca.

Novinari agencije Rojters nedavno su svedočili velikim mašinama i izgradnji mostova i raskršća. Uz oba buduća auto-puta leže stotine isčupanih palmi.