Twitter označava naloge medija povezanih sa vladama članica Saveta bezbednosti

SciTech 06. avg. 202019:02 > 19:11
Podeli:
Izvor: Olivier DOULIERY / AFP

Kompanija Twitter počeće da označava naloge medijskih kuća povezanih sa vladama i državama članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, objavljeno je.

Nove oznake neće se primenjivati na sve medijske kuće koji imaju državno finansiranje, već samo na „medije u kojima država ima kontrolu nad sadržajem kroz finansijske resurse, direktnim ili indirektnim pritiskom i kontrolu nad produkcijom i distribucijom“, objavljeno je na blogu kompanije Twitter, prenosi Politiko.

Oznake će, između ostalih, dobiti nalozi China Daily, Russia Today, Sputnjik i druge medijske kuće, naveo je portparol Tvitera.

One neće biti stavljene na naloge Glasa Amerike i Radija Slobodna Evropa, dve medijske kuće koje finansira američka vlada, ili na naloge NPR i BBC, koji su okarakterisani kao „državno finansirane medijske organizacije sa uređivačkom nezavisnošću“.

Twitter će označiti i naloge nekih državnih zvaničnika iz pet država članica koje su stalne članice SB UN, uključujući ambasadore i ministre inostranih poslova.