Mask tvrdi da su piramide izgradili vanzemaljci

SciTech 02. avg 202017:48 > 03. avg 2020 08:46
Izvor: JOSEPH EID / AFP

Egipat je pozvao milijardera Ilona Maska da poseti tu zemlju kako bi se na licu mesta uverio da čuvene piramide nisu izgradili vanzemaljci, kako je tvrdio u svojoj poruci na Tviteru.

 Osnivač i direktor kompanije „SpaceX“ nedavno je objavio tvit u kojime tvrde da su u ogromnim naporima uloženim u građevinske radove na piramidama učestvovali i graditelji s drugih planeta.

„Očigledno je da su piramide izgradili vanzemaljci“, napisao je Mask na Tviteru, a ova poruka retvitovana je više od 84.000 puta.

Egipatska ministarka za međunarodnu saradnju Ranija al Mašat poručila je Masku da bi grobnice u kojima su sahranjeni graditelji piramida mogle da posluže kao dokaz drugačijoj tezi – da su ih izgradili ljudi.

Ministarka je Masku odgovorila tvitom u kojem navodi da rednovno prati njegova dostignuća i divi se njegovom radu. Dodala je da ga poziva da dodatno prouči i istraži dokaze o gradnji zdanja izgrađenih za egipatskih faraona.

Stručnjaci kažu da su grobnice otkrivene u prošlom veku definitivno dokaz da su veličanstvene građevine izgradili stari Egipćani.