Kompanija Apple i Bela kuća napravili aplikaciju sa uputstvima o koronavirusu

SciTech 27. mar. 202018:12 > 18:17
Podeli:
Izvor: REUTERS/David Gray/File Photo

Kompanija "Apple Inc" i Bela kuća objavili su da će proizvođač pametnih telefona "Apple", u saradnji sa američkom administracijom i federalnim agencijama, pustiti u rad aplikaciju i sajt koji će usmeravati korisnike na uputstva Centra za kontrolu bolesti koronavirus, prenosi Rojters.

Aplikacija će biti dostupna na App Store kao „Covid-19“, a postavljaće pitanja korisnicima o simptomima koje imaju, lokaciji i faktorima rizika i tada obezbediti adekvatna uputstva Centra za kontrolu bolesti, rekao je zvaničnik Bele kuće.

Iste informacije biće dostupne i na sajtu www.apple.com/covid19, a biće dostupne korisnicima Windows PC, telefonima sa android programima i na drugim apartima koji nisu iz brenda „Apple“.

Kompanija „Apple“ saopštila je da neće prikupljati odgovore korisnika koji će biti ostavljani na aplikaciji i veb sajtu i odgovori na ta pitanja neće biti slati ni kompaniji, niti bilo kom vladinom entitetu.

Izvršni direktor kompanije „Apple“ Tim Kuk ranije ove nedelje saopštio je da je kompanija donirala 10 miliona zaštitnih maski za američke zdravstvene radnike.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.