Prvo mesto za studenta sa ETF: Ostvarenje sna da uspešno predstavljam Srbiju

SciTech 19. nov. 201913:59 > 14:04
Podeli:
Izvor: N1

Toma Gavrić, student četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, osvojio je prvo mesto na 14. Međunarodnoj olimpijadi iz mikroelektronike, koja je održana od 5. do 7. novembra u Jerevanu.

POVEZANE VESTI

Najbolji studenti sveta, njih 34-oro, učestvovali su u finalnoj fazi Olimpijade, a organizator tog takmičenja bila je američka kompanija Sinopsis zajedno sa Institutom inženjera elektrotehnike i elektronike. Pravo učešća na olimpijadi imali su svi studenti osnovnih, master ili doktorskih studija mlađi od 30 godina.

„Za mene lično to ostvarenje sna, da predstavljam Srbiju na najvećem mogućem nivou, na internacionalnoj olimpijadi i još uspešno završiti, tako da sam presrećan što sam imao priliku da učestvujem“, kaže Gavrić.

On je objasnio da su studenti imali 30 zadataka, problema u trajanju od četiri sata iz različitih oblasti i trebalo je da predlože rešenja.

„U nekim slučajevima smo mi pravili neke male uređaje, a u drugima smo analizirali probleme i rešavali ih. Jedna od mojih želja kad sam bio mali je da odem u inostranstvo makar na studije master, pa bih onda da se vratim u Srbiju, jer je ipak ovde najlepše“, kazao je.