Istraživačka stanica Petnica raspisala konkurs za programe u 2020.

SciTech 11. nov 201914:16 > 14:20
Podeli:
Izvor: N1

Istraživačka stanica Petnicа, evropski prestižna institucija za rad sa mladim talentima, raspisala je konkurs za prijavljivanje za njene programe u 2020. godini.

Kako su saopštili iz Petnice, srednjoškolci iz svih krajeva Srbije, zainteresovani za prirodne, društvene ili tehničke nauke, bez obzira na tip škole, mogu da se prijave za učešće na njenim programima.

Istraživačka stanica Petnica 37 godine uspešno radi na obrazovanju mladih generacija. Zainteresovani srednjoškolci, kojima regularan sistem školovanja nije dovoljan, a vole astronomiju, fiziku, elektroniku, računarstvo, matematiku, biologiju, hemiju, geologiju, medicinu, sociologiju, antropologiju, psihologiju, istoriju, lingvistiku, arheologiju ili dizajn dobro su došli da se prijave na konkurs Petnice.

„Naša želja je da identifikujemo motivisane i zainteresovane srednjoškolce. Oni ne moraju imati najbolje ocene, ili biti takmičari, ali ako vole nauku, i već sami pokušavaju naukom da se bave kod kuće, onda je Petnica za njih pravo mesto“, izjavio je programski direktor u Petnici Nikola Božić.

Prijava za programe može se naći na sajtu Petnice, a rok za prijavljivanje je kraj novembra, navedeno je u saopštenju.