MAIC – prvi digitalni asistent na srpskom jeziku

SciTech 02. okt 201914:59 > 15:02
Podeli:
Izvor: N1

Sa ovim uređajem možete razgovarati, tražiti mu recepte, savete, pa i pomoć ukoliko imate neke probleme. Tokom vremena MAIC upoznaje korisnika i uči njegove navike, nudeći rešenja i izbore. Namenjen je korisnicima svih starosnih grupa, a u ponudi je u Vipovim radnjama, po ceni od 24.000 dinara.

„Može da vam pomogne sa dnevnim obavezama, može da vas podseća da popijete lek, da ustanete. Da pustite bilo kakav recept za bilo koje jelo koje možete da zamislite. Dete može samo da mu priđe i da kaže pusti crtani film. Služi i u komunikaciji, stariji ljudi mogu da pozovu putem video poziva svoju rodbinu i prijatelje“, objašnjava Marko Stanojković iz Vip Mobile.

MAIC je proizvod grčke kompanije MLS, čiji moto je Učiniti život jednostavnijim, zbog čega, kako poručuju iz kompanije, MAIC smatraju svojim najznačajnim proizvodom u kojem je sve na čemu kompanija godinama radi a to je – veštačka inteligencija.

„MLS je prva kompanija koja se bavi veštačkom inteligencijom na evropskoj platfrmi. S obzirom na to da je grčka kompanija nekako je logično bilo da prvi partner bude Srbija. Ovaj uređaj je interesantan za bilo koje tržište, a najbitnije je da dođe do krajnjeg korisnika. Korisnici mogu biti svih kategorija od dece do seniora“, kaže Tatjana Đorđević iz MLS Srbije.

U ovom uređaju objedinjeni su svi pametni uređaju koje korisnik kontroliše svojim glasom. MAIC tokom vremena, bolje upoznaje korisnika, uči njegove navike, nudeći personalizovana rešenja i izbore.