Električni bicikl studenata ETF-a najbolji u svetu

SciTech 01. avg. 201920:33 > 20:45
Podeli:
Izvor: Brainz TV

Tim Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobedio je na međunarodnom studentskom takmičenju IFEC održanom u Medisonu u SAD. Električni bicikl, koji su projektovali srpski studenti izabran je za najbolji.

IFEC je međunarodno studentsko takmičenje u inovacijama, čuvanju I efikasnoj upotrebi električne energije. Učesnici takmičenja imali su zadatak da projektuju električni bicikl, a ocenjivali su se dizajn, dinamika I sama vožnja na trkačkoj stazi, piše Brainz

U uži izbor ušlo je 10 timova, a studenti ETF-a izborili su se za pobedničko mesto u konkurenciji sa studentima iz Delhija, Štutgarta, Virdžinije, Jute, Hanovera…

Pobednički tim sačinjavaju Filip Cvejić – lider tima, Ružica Cvetanović – tim hardver, Lazar Nikolovski – tim hardver, Miodrag Joksimović – tim softver, Emir Kačapor – tim softver, Luka Knežević – PCB tim, Jovanka Cakić – PCB tim, Miloš Jankov – PCB tim, Nevena Paramentić – marketinški tim, Nikola Branković – marketinški tim, Nevena Bugarčić – marketinški tim, Miloš Milešević – finansije i računovođstvo, Kristina Radović – finansije i računovođstvo I Silvester Forgo – finansije i računovođstvo, piše Brainz.

Brainz TV je platforma koja informiše o nauci, obrazovanju i kulturi. Upoznajte naše genijalce na Brainz TV, koja je deo United Media u okviru koje posluje i TV N1.