Najzanimljivije video igre koje nas očekuju u 2019.

SciTech 30. dec. 201815:52 > 02. jan. 2019 08:31
Podeli:
Izvor: Freeimages/Fake Fake

Svet gejminga i ljubitelja video igara svaku Novu godinu dočekuje sa nestrpljenjem oko toga kakvi se novi naslovi spremaju u godini koja predstoji. Izdvojili smo za vas pet, po našem mišljenju, najzanimljivih naslova koji nas očekuju u 2019. godini.

Resident Evil 2

Već krajem januara očekuje se pravi “biser” za dugogodišnje gejmere.  

Legendarna, originalna verzija ove igre izašla je davne 1998. godine. Napravio je japanski gigant za video igre Capcom, koji će biti zadužen i za rimejk. Originalni RE2 prodat je u blizu pet miliona primeraka.  

Za razliku od stare verzije, u novoj igri kamera igrača je iz trećeg lica što će svakako učiniti ovaj rimejk još uzbudljivijim. Radnja igre vrti se oko Leona Kenedija, policajca početnika i Kler Redfeld, studentkinje koji pokušavaju da pobegnu iz grada Rakuna (Raccoon City) zahvaćenog zombi apokalipsom.  

Resident Evil 2 biće dostupan u verzijama za PlayStation4, Windows, kao i Xbox One od 25. januara.

Mortal Kombat 11

Svako ko je ikada imao dodira sa video igrama, sigurno je u nekom trenutku došao u dodir sa legendarnim serijalom Mortal Kombat.

Lepa vest koja tim povodom očekuje sve ljubitelje ove borilačke igre jeste da je u pripremi novi nastavak – Mortal Kombat 11.  

Igru razvija kompanija NetherRealm Studios koja stoji i iza prethodne igre iz serijala (Mortal Kombat X), a izdavač je gigant WarnerBros.  

Za sada su izdavači „zagolicali“ maštu gejmera svega jednim trejlerom u kome je prikazana borba između Scorpiona i Dark Raidena, dok u pozadini ide pesma repera 21 Savage koja je napravljena specijalno za ovu igru.  

Premijerno predstavljanje Mortal Kombat 11 biće 23. aprila, a igra će biti dostupna za Windows, Nintendo Switch, PlayStation4 i Xbox One.

Kreatori su za sve one koji poruče igru ranije pripremili bonus u vidu novog lika koga mogu da biraju – Šao Kana, koji je na nekim starijim verzijama Mortal Kombata predstavljao jednog od najsnažnijih boraca.

Star Wars: Jedi Fallen Order

Fanovi franšize Ratova zvezda nikada nisu bili “laka publika” kada su u pitanju video igre sa tematikom iz ovih filmova. Ove godine, sa novim naslovom koji je najavljen, to se možda i promeni.  

Kreiranje igre Star Wars: Jedi Fallen Order prepušteno je Džejsonu Vestu i Vinsu Zampeli, ljudima koji stoje iza igara iz franšize Call of Duty do 2010. godine. Studio čiji su vlasnici bili Vest i Zampela kupljen je od strane giganta Electronic Arts 2017. godine, što uliva dodatnu nadu da će ova igra biti uspešna.  

Iako još uvek nije otkriveno mnogo, zna se da će radnja biti smeštena u period između Epizode III i Epizode IV Ratova zvezda i da će biti objavljena u toku 2019. godine. Dovoljno da svi fanovi ove franšize željno iščekuju trenutak kada će se dogoditi premijera.

https://youtube.com/watch?v=3AJZVoJS_KM

Final Fantasy VII

Posle godina tračeva i spekulacija, otkriveno je da će u 2019. biti kreiran još jedan rimejk legendarne video igre sa kraja devedesetih godina XX veka.  

Originalni Final Fantasy VII objavljen je 1997. godine. Podatak koji pokazuje koliko je ova igra popularna je da je do avgusta 2015. godine prodata u više od 11 miliona primeraka u svim svojim verzijama. Kreatori igre su iz japanske kompanije Square, dok je za rimejk zadužen Square Enix, kompanija “naslednica”. 

Odlučeno je da se u novoj igri ne promeni nijedan detalj iz originalne priče, uz dodatak novih sadržaja i prilagođavanja glavnih likova modernom vremenu. Kao i do sada, očekuje se da priča bude podeljena u nekoliko epizoda koje će biti raspoređene po posebnim igrama.  

Datum premijere je još uvek nepoznat.

Far Cry New Dawn

U 2019. očekuje nas i naslednik veoma uspešnog Far Cry 5 pod nazivom New Dawn.  

Kao i do sada, radnja igre se dešava u otvorenom svetu (open world environment) u kome igrač može da istražuje okolinu peške ili uz pomoć najrazličitijih vrsta vozila.  

Ono što je novina jeste da će igrači moći da preuzmu ulogu potpuno novog lika i da mu sami odrede pol, sposobnosti i moći koje poseduje.  

Za razvoj ove igra zadužen je Ubisoft, jedna od najvećih kompanija za razvoj i proizvodnju video igara na svetu, a premijera je zakazana za 15. februar. Igra će biti dostupna za Windows, PlayStation4 i Xbox One.

Pregled pet, po nama najzanimljivijih naslova, sigurno nije kraj svih uzbuđenja koji nas očekuju u 2019. u svetu gejminga. Po navici, do kraja godine nas očekuju i PES 2020, Football Manager 2020, kao i mnogi drugi naslovi kojima možemo da se radujemo.