Samsungovi eksplozivni problemi i sa mašinama za pranje veša

SciTech 29. sep. 201613:54 > 14:04
Podeli:
Izvor: REUTERS/Siphiwe Sibeko

Kompanija Samsung, pored mobilnih telefona koji eksplodiraju pri punjenju, sada ima "eksplozivnih" problema i sa svojim mašinama za pranje veša, piše londonski dnevnik „Telegraf“.

Kompanija trenutno pregovara sa regulatorima iz Sjedinjenih Američkih Država koji pokušavaju da utvrde stepen bezbednosti Samsungovih modela mašina za pranje veš koje se vešom pune kroz gornji poklopac.

Kako Samsung kaže, neki od ovih modela, proizvedenih u poslednjih pet godina, imaju problema jer „abnormalno vibriraju“ što može dovesti u pitanje bezbednost vlasnika i njihove imovine, do čega češće dolazi pri pranju kabastije posteljine i vodootporne odeće.

Nezavisno od ovog procesa nedavno je u saveznoj državi Nju Džersi počeo sudski proces protiv kompanije Samsung koju je pokrenuo jedan od korisnika njenih mašina za pranje veša, a koji tvrdi da je mašina eksplodirala tokom rada.

Samsung je već izdao saopštenje u kojem korisnike njegovih mašina savetuje da pri pranju kabastog materijala ili vodootporne odeće koristi programe za pranje manje brznine, čime se, tvrde u kompaniji, eliminiše opasnost od eksplozija.

Prošle godine je samo u Australiji, tvrdi „Telegraf“ povučeno iz prodaje oko 70.000 mašina za pranje veša i to nakon što je otkriveno da su Samsungovi modeli odgovorni za skoro 100 požara. Analitičari u SAD tvrde da bi problemi sa telefonima i mašinama za veš koje eksplodiraju mogle da koštaju kompaniju vrtoglavih milijardu evra.

Samsung je do sada već izgubio milione prilikom pada vrednosti njegovih akcija.