Bus plus moguće kupiti i preko pametnog telefona

SciTech 18. dec 201514:31 > 14:36
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Vlasnici pametnih telefona sa android operativnim sistemom novije generacije, koji su korisnici MTS mreže, od ponedeljka će karte u beogradskom gradskom prevozu moći da kupuju i telefonom.

Uslugu mogu da koriste pripejd i postpejd korisnici MTS mreže koji imaju pametne telefone sa podržanom NFC tehnologijom i verzijom android operativnog sistema 4.4 ili većom. Na telefon je potrebno skinuti aplikaciju MTS centar, a u okviru nje treba izabrati uslugu Bus plus i vremensku pojedinačnu kartu koja se kupuje. Karta se očitava prislanjanjem telefona na validator u vozilu gradskog prevoza.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je Beograd četvrti grad u svetu u kome je moguće kupiti kartu za prevoz preko telefona.

„Karte se na taj način mogu kupiti u Londonu, Šenženu i odnedavno u Barseloni. Trenutno je ovakav sistem na testiranju u Torontu, Montrealu i nekoliko holandskih gradova i mi smo ponosni što smo pokazali da u nečemu možemo da budemo konkurenti sa svetom“, rekao je Vesić.

On je objasnio da se na taj način za sada mogu kupiti samo dnevne karte, a u narednom periodu biće omogućena i kupovina mesečnih kartica preko MTS mreže.