Zvizdić: Ideje iz „non pejpera“ nikada neće biti realizovane

Region 15. apr. 202117:392 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i bivši predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić (SDA) izjavio je da nikada neće biti realizovane ideje iz "non pejpera", premijera Slovenije Janeza Janše, u kojem se analizira mogućnost raspada BiH.

„U medijima čitamo da postoji ‘non pejper’, koji je navodno sačinjen u kabinetu aktuelnog premijera Slovenije Janeza Janše, a u kome se predlaže podela BiH, tako da entitet RS pripadne Srbiji, a deo kantona Hrvatskoj. To će biti moguće kada slovenačka regija Koruška pripadne Austriji, Goriška Italiji, a čitav Piranski zaliv Hrvatskoj“, napisao je Zvizdić na svom Tviter profilu.

Povezane vesti:

On je istakao da se to neće desiti nikada, dodavši da je nepovredivost granica međunarodno priznatih država temelj međunarodnog poretka.

Slovenački portal „Necenzurisano“ objavio je sadržaj neslužbenog diplomatskog dokumenta, „non pejper“, koji je premijer Slovenije Janez Janša uputio u Brisel, u kome su iznete ideje za podelu Bosne i Hercegovine, pripajanje Republike Srpske Srbiji i ujedinjenje Kosova sa Albanijom.

Prema tom dokumentu, kantoni sa hrvatskom većinom u BiH bili bi pripojeni Hrvatskoj, dok bi ostatak sa bošnjačkom većinom ostala nezavisna država BiH.

Komentari

Vaš komentar