Zoran Zaev primio Sinofarm vakcinu protiv koronavirusa

Region 06. maj. 202114:27
Podeli:
Izvor: facebook.com/zaevzoran

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev vakcinisao se protiv kovida-19 kineskom vakcinom Sinofarm. Zaev je prvu dozu te vakcine primio u Skoplju na punktu za masovnu vakcinaciju u sportskoj dvorani "Boris Trajkovski".

Premijer Severne Makedonije je novinarima rekao da je primio prvu dozu vakcine Sinofarm, da se „oseća odlično i da će produžiti dnevnu radnu agendu i u popodnevnim satima“.

Zaev je istakao da je primio vrstu vakcine koja je bila na raspolaganju kada mu je došao red po Nacionalnom planu imunizacije i pozvao sve građane koji se do sada nisu prijavili za vakcinaciju da to urade.

„Sa vakcinama koje su stigle prošle sedmice, kao sa svim dogovorenim i potvrđenim koje će pristići u predstojećem periodu verujem da ćemo do početka leta imati visok procenat vakcinisanog stanovništva i sve to će doprineti potpunoj promeni slike epidemije kod nas“, rekao je Zaev.

Ја извршив мојата лична, но и граѓанска должност и ја примив првата доза од вакцината 💉 на „Синофарм“, односно онаа…

Posted by Zoran Zaev on Thursday, May 6, 2021

Prethodne sedmice, 28. aprila, prvu dozu antikovid vakcine primilo je i 88 od 120 poslanika i oko 200 zaposlenih u parlamentu Severne Makedonije.

Poslanici su primili rusku vakcinu Sputnjik, ali su se neki nakon vakcinacije žalili što nisu mogli da biraju i da dobiju Fajzer.

U Severnoj Makedoniji do sada je vakcinisano 74.076 od prijavljenih 256.346 građana.

Masovna vakcinacija se osim u dvorani „Boris Trajkovski“ u Skoplju od utorka odvija i u sportskim dvoranama u šest većih gradova, Bitolju, Ohridu, Kumanovu, Tetovu, Štipu i Kavadarcima.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar