Zeta postaje samostalna opština

Region 17. avg 202208:553 komentara
Podeli:
Crna gora, pokrivalice, ilustracije, Montenegro, more, Budva, primorje
Izvor: N1

Skupština Crne Gore izglasala je izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kao i Zakona o glavnom gradu, kojima je predviđeno osnivanje Zete kao samostalne opštine.

Za ta zakonska rešenja su glasala 44 poslanika, protiv su bila dva, a 35 je bilo uzdržano. Zakoni će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

Skupština je podržala otvaranje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine.

Na sednici, koja je trajala do iza ponoći, poslanici nisu izabrali četiri člana Sudskog saveta iz reda uglednih pravnika, jer nijedan od predložena četiri kandidata nije dobio dvotrećinsku podršku.

Naredna vanredna sednica biće održana u petak, 19. avgusta, kada je na dnevnom redu rasprava o poverenju Vladi Dritana Abazovića, koju je inicirala Demokratska partija socijalista.

Komentari

Vaš komentar