Zaharova: Osuđujemo sankcije Dodiku, Zapad hoće da preoblikuje Balkan po svom

Region 14. apr. 202215:1914 komentara
Podeli:
Izvor: F.Z/N1

Moskva osuđuje američke i britanske sankcije protiv srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i drugih zvaničnika, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova i istakla da Zapad želi da preoblikuje Balkan po sopstvenim šablonima, preneo je danas Sputnjik.

„Odlučno osuđujemo unilateralna personalna ograničenja uvedena članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i brojnim zvaničnicima te države“, navodi se u saopštenju portparolke objavljenom na sajtu Ministarstva.

Povezane vesti

Prema njenim rečima, takva praksa nezakonitih sankcija najmanje može da osigura realizaciju pozitivne agende, da jača poverenje, međunacionalnu slogu, mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i regionu u celini.

"Očigledno je da Zapad, sprovodeći takvu zlonamernu i destruktivnu politiku, teži samo jednoj stvari, a to je da preoblikuje Balkan po sopstvenim šablonima, nanoseći štetu nacionalnim interesima zemalja regiona, da pod izmišljenim izgovorima eliminiše sve neistomišljenike i one koji se ne slažu sa zapadnom neokolonijalnom politikom", ocenila je Zaharova.

Moskva je, kako kaže, uverena da je Balkan teritorija ravnopravne saradnje, a ne konfrontacije i svođenja računa.

S tim u vezi, Rusija apeluje na sve spoljne učesnike da odustanu od egoističnih pristupa i da se vrate konstruktivnoj saradnji, dodala je portparolka.

Komentari

Vaš komentar