Vladajuća koalicija: Većina u Sobranju stabilna, nisu potrebni vanredni izbori

Region 01. nov 202116:46 > 20:20
Podeli:
Izvor: Reuters/Ognen Teofilovski

Predstavnici svih partija parlamentarne većine u Severnoj Makedoniji potvrdili su da je većina u Sobranju stabilna i konstatovali da nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori, saopštila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, popodne je, na poziv premijera Zorana Zaeva, u zgradi vlade održan sastanak svih poltičkih partija koje čine većinu u parlamentu Severne Makedonije.

Povezane vesti

Zaev je u nedelju uveče objavio da podnosi ostavku na mesto premijera i lidera SDSM zbog neuspeha na lokalnim izborima, ali ta ostavka još nije podneta parlamentu.

„Svi partneri u parlamentarnoj većini bili su prisutni na sastanku i izrazili su podršku vladi. Parlamentarna većina je stabilna i odgovorna prema budućnosti države i naroda“, ističe se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, „zajednički konstatovano da Severnoj Makedoniji i građanima nisu potrebni prevremeni parlamentarni izbori i da bi takvi izbori gurnuli zemlju u političku, ekonomsku, društvenu i bezbednosnu krizu, ali i zakočili proces evropskih integracija“.

Koalicioni partneri su jednoglasno ocenili da je Severnoj Makedoniji potrebna vlada koja daje „rezultate od interesa za građane, posebno u vreme pandemije i energetske krize, sa jasnim evroatlantskim pravcem delovanja“, navodi se u saopštenju sa sastanka Zaeva i koalicionih partnera u vladi SDSM.

Komentari

Vaš komentar