Zaev pozvao opozicionu VMRO DPMNE da formiraju široku Vladu

Region 06. mar. 202115:402 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Premijer Severne Makedonije i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev ponudio je najvećoj opozicionoj partiji VMRO DPMNE mogućnost formiranja široke Vlade.

„Nudimo saradnju u svakom mogućem aspektu. Prvi put govorim ovo, želim da otvorim debatu o zajedničkoj vlasti i Vladi sa opozicijom. Ali da ima čovek sa kojim može da se razgovara, sa (liderom VMRO DPMNE Hristijanom) Mickoskim ne može da se razgovara“, rekao je Zaev u intervjuu za Sloboden pečat (slobodenpecat.mk).

Povezane vesti:

Premijer Severne Makdonije je dodao da ako se u VMRO DPMNE nađe razuman čovek, a u njegovoj ne, neka onda, kako je rekao, skine i Zaeva, samo da dve partije mogu da razgovaraju.

„Moramo da udružimo naš narod zato što je to potrebno, to znaju i oni, a znam i ja – narod je previše podeljen. Drugo, da departizujemo administraciju, a to je moguće ako su obe strane unutra. Klijentelizam u sudstvu i administraciji će nestati kad svi budu na vlasti“, rekao je Zaev.

To nije prvi put da Zaev makedonskoj opoziciji nudu široku vladinu koaliciju. Prethodno je to uradio na jednom od liderskih susreta u završnoj fazi pregovora sa Grčkom oko imena Makedonije, ali je tada lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski odbio ponudu.

Komentari

Vaš komentar