Zaev i Rama potpisali dogovor o zajedničkim graničnim i carinskim kontrolama

Region 10. jun. 202119:21 > 19:22
Podeli:
Izvor: REUTERS/Florion Goga

Premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, potpisali su Dogovor u uspostavljanju zajedničkih graničnih i carinskih kontrola. Taj dokument premijeri Zaev i Rama su potpisali u Tirani na marginama Samita zemalja Zapadnog Balkana, saopštila je vlada u Skoplju.

Povezane vesti

Zaev je istakao da je taj dogovor još jedan korak u izgradnji odličnih odnosa Severne Makedonije i Albanije, „koji kao dobri prijatelji i susedi za prioritet imaju olakšavanje medjugraničnog prometa u interesu građana i poslovnih zajednica dve zemlje“.

„Potpisivanjem današnjeg dogovora završavamo jedan ozbiljan proces na kojem su radile dve vlade da bi otvorile ‘one stop shop’ terminal, gde će naši građani prepoloviti čekanje na prelasku granice i da se stvore uslovi za ostvarivanje četiri evropske slobode – za slobodan protok robe, ljudi, kapitala i usluga“, rekao je Zaev.

Premijer Albanije Edi Rama je istakao da Dogovor o upostavljanju zajedničkih graničnih i carinskoh kontrola na graničnim prelazima značajno olakšati kretanje građana dve države.

Dogovor o zajedničkim kohnrolama na graničnim prelazima Severna Makedonija već ima sa Srbijom, a Zaev je pre neki dana najavio da je „Kosovo sledeće“.

Komentari

Vaš komentar