Vulin: Ako put u EU vodi preko Hrvatske i njenih uslova, bolje da i ne putujemo

Region 09. maj 202118:0328 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jadranka ilić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je, povodom izjave ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana da on promoviše „poraženu velikosrpsku politiku“, da je "Radman kao neuspešni lovac u onom vicu sa medvedom, dopalo mu se, pa dolazi po još".

„Da mu učinim i da ponovim – Hrvatska je nastala nasilnom secesijom, najpre 1941. godine, razbijanjem Кraljevine Jugoslavije, pa još jednim razbijanjem Jugoslavije 1991. Кosovo je priznala 2008. godine i tako pokušala da razbije Srbiju, i zato neću da prećutim koliko je bedno i licemerno kada se ministar Radman zaklinje u princip nepromenljivosti granica. Ako je Кosovo nezavisno zato što je to ‘realnost’, kakva je realnost u Republici Srpskoj? I, još uvek čekam odgovor zašto je komadanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba doprinos nemiru na Balkanu“, rekao je ministar Vulin, piše u saopštenju.

povezane vesti

„Ako je uslov da bi Srbija postala član EU da našim ćutanjem i ponižavanjem lečimo hrvatske komplekse, onda bolje da ne budemo nikada član EU. Ako put u EU vodi preko Hrvatske i njenih uslova, bolje da i ne putujemo. Slaveći Dan pobede, položio sam venac prvim antifašističkim ministrima policije u zemlji u kojoj je Srbija tada bila, i to kao sila pobednica. Ministar Radman nije slavio Dan pobede, zemlja koju je moderna Hrvatska nasledila, zvala se NDH i ona je bila poražena. Da je Radman polagao vence na grob ministra policije njegove zemlje iz vremena koje obeležavamo Danom pobede, morao bi da ode na grob Andrije Artukovića“, izjavio je Vulin, a prenosi MUP.

Podsećamo, šef hrvatske diplomatije je ranije danas komentarisao izjave Aleksandra Vulina koji je Hrvatsku i Kosovo nazvao „braćom po oružju“ i dodao da bi Grlić Radman voleo da može da rasporedi „okupacione snage na prostoru Srbije“, ali da će mu za to trebati „mnogo više od onog što s (premijerom Kosova Aljbinom) Kurtijem može smisliti“.

„Vulin promoviše zapravo onu poraženu politiku Slobodana Miloševića, velikosrpsku politiku koja je osvajala, koja je tražila ono što joj ne pripada. Hrvatska nikada nije imala aspiracije na ničiju teritoriju, dapače, nikada nije tražila neku reviziju granica“, kazao je Grlić Radman novinarima.

Komentari

Vaš komentar