Vozač kosovskog autobusa se brani ćutanjem pred hrvatskim tužilaštvom

Region 26. jul. 202116:34 > 17:462 komentara
Podeli:

Vozač autobusa (52) sa Kosova, u čijem je prevrtanju poginulo deset osoba, a desetine ih je povređeno, doveden je u Županijsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu gde se branio ćutanjem, rekao je zamenik tužioca Franjo Kupunić.

Kupunić je novinarima u Slavonskom Brodu rekao da je predloženo određivanje pritvora za osumnjičenog vozača, kome je dodeljen advokat po službenoj dužnosti, a istražni sudija će odluku o pritvoru doneti u utorak.

Povezane vesti

Zamenik županijskog državnog tužioca dodao je da je posle ispitivanja vozač vraćen u pritvor.

Prema saopštenju policije, vozač se sumnjiči za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, za šta je predviđena zatvorska kazna od šest meseci do 15 godina.

Teška nesreća dogodila se u nedelju u 6.20 na autoputu kod Slavonskog Broda, kada se prevrnuo autobus kosovskih oznaka.

U autobusu koji je saobraćao iz Frankfurta prema Kosovu bilo je 67 putnika i dva vozača, poginulo je devet putnika i vozač, koji u tom trenutku nije upravljao vozilom.

Potvrđeno je više desetina putnika. Reč je uglavnom o državljanima Kosova koji rade u Nemačkoj.

Zamenik opštinskog državnog tužioca u Slavonskom Brodu Slavko Pranjić izjavio je da je vozač koji je zatečen na mestu nesreće u prvom iskazu rekao da je na trenutak zaspao.

Lokalni mediji javili su da je danas iz bolnice u Slavonskom Brodu otpušteno 26 putnika, od kojih se deo vraća u Nemačku u sopstvenom aranžmanu, dok za deo putnika prevoz do Kosova organizuju kosovski zvaničnici.

Ljudi, čiji su članovi porodica i dalje u bolnici, ostaju u pansionu koji im je osigurala lokalna vlast.

Povređene putnike su u nedelju posetili premijeri Kosova i Hrvatske, Aljbin Kurti i Andrej Plenković.

Portparol Policijske uprave brodsko-posavske Damir Brezić rekao je novinarima da je dosad utvrđen identitet osam poginulih.

Komentari

Vaš komentar