Voditeljka prekinute emisije na ruskoj TV ima i državljanstvo Crne Gore

Region 17. mar. 202209:115 komentara
Podeli:
Izvor: Printscreen/Channel One

Voditeljka informativne emisije "Vremja i Novosti", na ruskoj televiziji Kanal 1 - bliskoj vlastima u Moskvi, iza čijih se leđa u direktnom prenosu u ponedeljak pojavila Marina Ovsjanikova držeći antiratnu poruku u rukama, je Jekaterina Sergejevna Andrejeva, koja pored ruskog državljanstva ima i crnogorsko.

Prema podacima Vlade Crne Gore, koji su dostavljeni nevladinim organizacijama, Andrejeva je 2011. dobila crnogorski pasoš nakon što je rešenje o tome potpisao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović.

Andrejeva na društvenim mrežama često objavljuje svoje fotografije iz Crne Gore.

Pročitajte još:

Kako su sinoć vest objavili mediji u baltičkim državama, a preneli crnogorski, Andrejeva pored ruskog ima i crnogorsko državljanstvo.

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni objavio je 2015, kako navodi RTCG, da je Andrejeva državljanka Crne Gore i tada je naveo da je ona u braku sa crnogorskim biznismenom Dušanom Perovićem. Perović je jedno vreme bio i šef predstavništva Republike Srpske u Moskvi.

U ponedeljak, 14. marta, tokom trajanja emisije "Vremja" koju je vodila Andrejeva, iza njenih leđa u kadru pojavila se Marina Ovsjanikova sa natpisom "Ne ratu, zaustavite rat".

Sud je proglasio Ovsjanikovu krivom za kršenje zakona o protestima, javila je novinska agencija RIA. Kažnjena je sa 30.000 rubalja - oko 250 evra.

Najnovije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar