VMRO DPMNE osvojila 20 gradonačelnika u drugom krugu lokalnih izbora, SDSM sedam

Region 01. nov. 202117:421 komentar
Podeli:
Izvor: Tanjug via AP Photo/Boris Grdanoski

Opoziciona VMRO DPMNE dobila je u drugom krugu lokalnih izbora gradonačelnike u 20 opština Severne Makedonije, a u Skoplju je pobedila nezavsna kadidatkinja Danela Arsovska koju je podržala ta partija, preliminarni su zvanični rezultati koje je objavila Državna izbornа komisija (DIK).

Kako je saopštio predsednik DIK Aleksandar Daštevski, osim Skoplja, među većim gradovima u kojima je pobedila koalicija oko VMRO DPMNE „Za bolju Makedoniju“ su Bitolj, Ohrid i Đevđelija.

Povezane vesti

Koalicija vladajuće SDSM „Najbolje za moju opštinu“ u drugom krugu lokalnih izbora, koji su održani juče, osvojila je gradonačelnike u sedam opština, među kojima je i skopska opština Centar, a sedam je dobila i albanska DUI, najveći partner SDSM u Vladi Severne Makedonije.

Albanska opoziciona koalicija Alijansa za Albance – Alterantiva je pobedila na izborima za gradonačelnike u dve opštine, DPA u jednoj, a dve stranke koje su manji koalicioni parneri SDSM i VMRO DPMNE u po jednoj opštini, dok je u Kumanovu kao nezavisni kandidat pobedio trenutni gradonačelnik i donedavni član SDSM Maksim Dimitrievski.

U prvom krugu lokalnih izbora u Severnoj Makedoniji, 17. oktobra, izabrani su odbornici svih 80 opština i Gradu Skoplju i gradonačelnici u 34 opštine.

Najviše gradonačelnika je i tada dobio VMRO DPMNE – 22, SDSM je osvojio devet, a tri gradonačelnička mesta je osvojila najveća albanska partija DUI.

Komentari

Vaš komentar