Vlasnik firme za trgovinu strujom fizički napao šefa državne Komisije u Skoplju

Region 06. okt. 202114:58
Podeli:
Izvor: Robert ATANASOVSKI / AFP

Vlasnik kompanije za snabdevanje strujom fizički je u jednom skopskom restoranu napao predsednika Regulatorne komisije za energetiku (RKE) Severne Makedonije, objavili su lokalni mediji. Kako navode, predsednika RKE Marka Bislimovskog je kasno sinoć u jednom lokalu fizički napao Ariijanit Džaferi, vlasnik kompanije za snabdevanje električnom energijom "U pauer" i sin bivšeg visokog funkcionera albanske partije DUI Muse Džaferija.

Kao razlog fizičkog napada mediji navode to što je RKE pokrenula postupak za oduzimanje licence kompanji Arijanita Džaferija. Napad se desio u delu Skoplja „Debar malo“, poznatom po brojnim kafićima i restoranima.

Na snimku koji je objavio Dojče vele na makedonskom na Fejsbuku, vidi se kako Džeferi vuče Bislimovskog i pokušava da nastavi fizički obračun sa predsednikom RKE.

Očevici su kazali da je Džaferi sa svojim društvom sedeo za susednom stolom u restoranu i da je nekoliko puta provocirao predsednika RKE, koji nije odgovarao na provokacije.

Nakon toga je Džaferi seo za sto Bislimovskog i posle nekoliko minuta razgovora ga napao.

Džaferi je tražio od Bislimovskog objašnjenje zašto je RKE pokrenula postupak za oduzimanje licence njegovoj firmi i tražio da ga obustavi, a kada je Bislimovski to odbio, počeo je da ga udara po glavi.

Nakon što je, prema očevicima, nekoliko puta udario i vukao Bislimovskog, Džaferija su uspele da otrgnu tri osobe iz njegovog društva, pa su svi zajedno pobegli.

Skopska policija je, navodi Dojče vele, brzo stigla na mesto događaja, ali nije uspela da pronađe napadača.

Policoja je saopštila da je 45-godišnji M. B. sinoć u 23.54 prijavio da ga je na terasi ugostiteljskog objekta na području opštine Centar fiziči napao 28-godišnji A. DŽ.

Komentari

Vaš komentar