Vlada Crne Gore: Temeljni ugovor sa SPC spreman za potpisivanje u najkraćem roku

Region 26. jan. 202213:59 > 14:0910 komentara
Podeli:
Zdravko Krivokapić
Izvor: REUTERS/Hannah McKay/File Photo

Vlada Crne Gore je na današnjoj sednici usvojila informaciju i iskazala apsolutnu spremnost za potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkovom, u najkraćem vremenskom roku, saopštio je na Tviteru premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

„Poštovani građani i građanke Crne Gore, danas su na sednici Vlade Crne Gore članovi Vlade upoznati sa procesom usaglašavnaja sadržaja Temeljnog ugovora između Vlade i Srpske pravoslavne crkve. Vlada je usvojila informaciju i iskazala apsolutnu spremnost za potpisivanje ugovora u najkraćem vremenskom roku“, naveo je Krivokapić u video poruci.

POVEZANE VESTI:

"Ovaj proces je prošao kroz nekoliko faza usaglašavanja i iz ugla Vlade, ovaj ugovor je potpuno spreman za potpisivanje", poručio je premijer Crne Gore.

Podsetimo, Krivokapić je prošle nedelje uputio pismu patrijarhz SPC Porfiriju u kom se navodi da je pojedine odredbe nacrta Temeljnog ugovora, koji država Crna Gora treba da potpiše sa SPC, potrebno usaglasiti sa crnogorskim pravnim sistemom i pojasniti određena rešenja.

Iz kabineta predsednika Vlade Crne Gore tada ja navedeno da se više radi o tehničkim pitanjima i potpunom usaglašavnju sa pravnim sistemom Crne Gore, a ne o suštinskim pitanjima koja dovode u pitanje odnos države Crne Gore i SPC.

Komentari

Vaš komentar