Vijesti: Sprečeno ubistvo jednog od vođa „kavačkog klana“

Region 29. jan. 202111:391 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Specijalno državno tužilaštvo i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala sprečili su ubistvo jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana, Slobodana Kašćelana, koji je trebalo da bude likvidiran 22. januara dok je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici.

Kako navode „Vijesti“, Kašćelan je trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu. Plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu, koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili.

Kašćelanu je tog dana bilo zakazano suđenje u podgoričkom Višem sudu gde odgovara za pranje novca, ali je odloženo.

Povezane vesti:

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je na konferenciji za novinare da je realizacija kriminalnog plana „prekinuta u trenucima izvršenja krivičnog dela“, ne pojašnjavajući detalje gde i kako je osujećen plan organizacije. On nije pominjao ime mete.

Tužilac je pojasnio da su tog dana, u jutarnjim časovima, pripadnici iste kriminalne organizacije nameravali da likvidiraju i Beograđane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, takođe članove kavačke grupe, a plan je bio da u njih pucaju dok stoje u redu za čekiranje karata u zgradi Aerodroma u Tivtu.

U akciji policije uhapšeni su Radovan Stanišić, Mile Jovanović, Goran Marković od kojih je nekima određen pritvor.

Specijalno državno tužilaštvo saopštava da veruje da je kriminalno udruženje još 2019. godine organizovao Janko Vukadinović, koji se godinama nalazi u Spužu zbog šverca droge, ali i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice.

Komentari

Vaš komentar