„Vijesti“ o detaljima iz istrage: Banane za Srbiju, kokain za Crnu Goru

Region 02. sep 202112:10 > 12:113 komentara
Podeli:
banane
Izvor: Pixabay

Detalji iz istrage o švercu gotovo tone i po kokaina iz Ekvadora u Crnu Goru - jedan od tri kontejnera koje je Budimir Krstović kupio u Ekvadoru, odmah nakon dolaska u Crnu Goru otpremljen je za Srbiju, ali u njemu su bile samo banane.

Jedan od preostala dva, bio je pun kokaina i završio je u hangaru Krstovićeve firme u Zeti.

Povezane vesti

To se navodi u rešenju sudskog veća podgoričkog Višeg suda, kojim su preinačili odluku sudije za istragu – da ne odredi pritvor Budimiru i njegovoj kćerci Marini, osumnjičenima za šverc 1.400 kilograma kokaina, prenose „Vijesti“.

Dodaje se da se osnovano žalbom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici konstatuje da je sudija za istragu Radomir Ivanović nepravilno postupio, kada je odbio njihov predlog da odredi pritvor okrivljenima za krijumčarenje droge.

U obrazloženju te odluke navodi se da je Budimir Krstović tokom jula i avgusta u Ekvadoru nabavio kokain, a da je njegova kćerka Marina doprinela izvršenju krivičnog dela…

Navodi se da je Budimir od kompanije “COEXFRUIT S.A” kupio tri kontejnera banana, a potom od nepoznate osobe i 1.400 kilograma droge, koja je utovarena u kontejner pa u brod “MSC Charlotte”, u luci Puerto Bolivar u Ekvadoru.

”Brod je zatim 23.08.2020. godine uplovio u Luku Bar, nakon čega je, a posle carinjenja, opojna droga kokain prebačena u magacin u Mojanovićima, gde je uskladištena… Dok je okrivljena Marina Krstović učestvovala u nabavljanju i realizaciji transporta pošiljke u kojoj su se nalazile banane i kokain, tako što je sve detalje dogovarala na engleskom jeziku sa prodavcem banana Karlosom Falkezijem…. a potom pratila kretanje pošiljke… te nakon toga pratila prijem i organizovala uskladištenje tovara u magacin u Mojanovićima”, piše u odluci.

Podseća se da su pripadnici Uprave policije drogu oduzeli 26. avgusta.

”Osnovana sumnja da je Budimir Krstović počinio krivično delo… proizlazi iz činjenice da je okrivljeni predmetne kontejnere lično kupio, te da su od tri kontejnera koji su stigli u Luku Bar, jedan otpremljen za Srbiju, a u kojem su bile samo banane, da bi druga dva, od kojih se u jednom nalazila opojna droga kokain, usmerio u mesto Mojanovići gde se nalazi njegovo skladište, što ukazuje na osnovanu sumnju da je kontrolisao kretanje ovog kontejnera… jer je po oceni ovog suda, nelogično da bi bilo koje osobe bez znanja okrivljenog, količinu od 1.400 kilograma opojne droge kokain, spakovale u navedene kontejnere sa bananama koje su stigle u njegov magacin i pod potpunom kontrolom okrivljenog”, stoji u rešenju suda.

Piše da osnovana sumnja da je Marina Krstović počinila krivično delo proizlazi iz činjenice da je ona lično naručila pošiljku od firme “COEXFRUIT S.A” u kojoj se nalazio i kokain, da je pratila transport, organizovala carinjenje pošiljke, te pratila dolazak droge u zetsko selo Mojanovići.

”Ukazuje na osnovanju sumnju da ista ima potpunu kontrolu nad tovarom, iz čega proizlazi i osnovana sumnja da je okrivljena znala da se u predmetnom tovaru, nalazi i opojna droga”, piše u rešenju suda koje prenose „Vijesti“.

Komentari

Vaš komentar