Veliki redovi za vakcinaciju u Zagrebu

Region 23. feb. 202112:07 > 14:096 komentara
Podeli:

U Zagrebu je jutros počela masovna kampanja imunizacije, a na nekim punktovima stvorile su se velike gužve, dok se građani žale na lošu organizaciju. Ministar zdravstva Vili Beroš ocenjuje da će Hrvatska do početka leta vakcinisati više od 50 odsto stanovništva.

„Hteli smo postići da svakih pola sata dođe po 70 ljudi, ali ljudi su očito u strahu da neće doći na red pa smo napravili malu gužvu. Žao nam je da stariji i bolesni moraju čekati u redu. Uskoro kreće i online platforma“, izjavio je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak na konferenciji za novinare sa ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

„Svedočimo jednom, neću reći fenomenu, nego pojavi da deo zdravstvenih radnika koji se nisu hteli inicijalno javiti za vakcinisanje to čini sada. Polako ali sigurno ulazimo u drugu fazu. Siguran sam da će ovakvi masovni punktovi za vakcinaciju biti potpora našem planu vakcinacije“, citira zagrebački portal index.hr izjavu ministra Beroša na konferenciji za novinare.

Beroš je zahvalio Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) na naporima da organiziruje masovne punktove kako bi se do početka leta vakcijisalo više 50 odsto populacije.

Sanjin Strukic/PIXSELL

Na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu ocenjeno je da bi do kraja sedmice moglo biti vakcinisano 45.000 stanovnika glavnog grada Hrvatske.

„Pretnja novim sojevima korona virusa je element na koji moramo obraćati pažnju. Jedini korak kojem treba da težimo je porast odgovornosti i porast broja vakcinisani“, rekao je Beroš.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar