Veliki požar kod Bara pod kontrolom, vatra kod Kotora prišla kućama

Region 11. avg 202207:08 > 10:182 komentara
Podeli:
Izvor: printscreen/TV Vijesti

Požar kod Crvene plaže u Baru je pod kontrolom, izjavio je zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Crne Gore Aco Vuletić, ukazujući da su povređene dve osobe koje su pomagale u gašenju. U međuvremenu, razbuktao se požar na Dražin vrtu kod Kotora, a helikopter MUP-a gasi požar iznad Kamenara.

Povezano

Zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor Eduard Kovačić kazao je za Radio Kotor da su na tu lokaciju poslate sve raspoložive, vatrogasne snage i da im pomoć pružaju i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bogoljub Brezić“ iz Perasta.

„Vatra je prišla kućama, ali za sada je situacija pod kontrolom“, rekao je Kovačić.

Trenutno su, osim na Dražin vrtu, aktivni požari u Kostanjici, Morinju i Bijeloj, kao i na požarištu iznad Kamenara.

„Stambeni objekti na ovom području nisu ugroženi“, kazao je Kovačić.

Vatru iznad Kamenara trenutno iz vazduha gasi jedan protivpožarni avion MUP-a Crne Gore tipa „Air Tractor AT-802“ jer su helikopteri VCG koji su juče gasili požare u Boki, jutros preusmereni na gašenje velikog požara između Sutomora i Bara.

Efekti dejstva „Air Tractora“ u Boki su slabi jer avionu treba jako puno vremena između bacanja dve takozvane vodene bombe na požarište iznad Kamenara jer u međuvremenu mora da sleti na aerodrom u Tivtu gde se puni vodom.

Veliki požar kod Bara stavljen je pod kontrolu.

„Naše ekipe su i dalje na terenu i granične ivice požara održavaju pod kontrolom. Kuće su bezbedne, ljudi su bezbedni, nije bilo materijalne štete na objektima. Lakše su povređeni vatrogasac i jedan građanin, njihovo stanje je stabilno“, istakao je Vuletić.

Saobraćaj od Šušnja ka Sutomoru je ponovo uspostavljen, javlja RTCG i podseća da je veći požar u sredu zahvatio prostor iznad Crvene plaže u mestu Črvanj, između Bara i Sutomora.

Helikopteri Vojske Crne Gore uključili su se u gašenje požara.

Vulević je za Bar info rekao da je situacija u vezi sa požarom „malo relaksiranija“.

Vatrogasci su od juče na terenu, a drumski saobraćaj je otežan.

„Zahvaljujući brzom delovanjem i solidarnošću u gašenju požara učestvovalo je više od 100 vatrogasaca sa 47 vozila. Jutros je situacija mnogo bolja nego sinoć, požar je stavljen pod kontrolu osim onog dela koji traži intervenciju i gašenje iz vazduha“, rekao je Vulević.

Podsetimo, sinoć je iznad Crvene plaže u Baru izbio je veliki požar, vatra se spustila do Jadranske magistrale, a saobraćaj magistralom između Bara i Sutomora, koji se odvijao jednom trakom naizmenično je obustavljen na nekoliko sati.

Komentari

Vaš komentar