Urednik „Hrvatskog tjednika“ osuđen na kaznu zatvora zbog otkrivanja identiteta

Region 26. jan. 202218:582 komentara
Podeli:
lisice hapšenje
Izvor: Shutterstock

Glavni urednik "Hrvatskog tjednika" Ivica Marijačić osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana zbog toga što je otkrio identitet i objavio fotografije maloletne žrtve grupnog seksualnog zlostavljanja i silovanja.

„Hrvatski tjednik“ je u oktobru 2019. godine na naslovnici objavio fotografiju žrtve grupnog silovanja, slučaja koji je pre tri godine zgrozio hrvatsku javnost, a za njega je prasnažno optuženo sedam mladića iz okoline Zadra.

Marijačić je presudom Opštinskog suda u Zadru proglašen krivim za krivično delo protiv braka, porodice i dece – povredom privatnosti deteta, objavio je „Zadarski“, prenosi Index.

Sudija Ana Zrilić je utvrdila da je Marijačić na svom profilu na Fejsbuku objavio najavu sadržaja „Hrvatskog tjednika“, s naslovom „Šokantna istina -slučaj silovanja kod Zadra izmišljen“.

Uz tu najavu, Marijačić je objavio fotografiju naslovnice "Hrvatskog tjednika" na kojoj se nalaze tri fotografije na kojima su prikazani maloletnica u kupaćem kostimu i punoletne osobe koje su prijavljene za više krivičnih dela protiv polne slobode na njenu štetu.

Dan kasnije, Marijačić je, kao glavni urednik "Hrvatskog tjednika", u štampanpm izdanju objavio tekst pod nazivom "Šokantna istina - slučaj silovanja kod Zadra izmišljen", s naslovnicom na kojoj se nalazila fotografija deteta žrtve.

Takvo Marijačićevo postupanje je kod deteta žrtve izazvalo osećaj ugroženosti, uznemirenosti i šokiranosti, zbog čega je došlo do značajnog pogoršanja njenog zdravlja, pa je psihijatar morao da joj da odgovarajuću terapiju.

Komentari

Vaš komentar