URA: Manjinska vlada najbolje rešenje, spremni smo da idemo u opoziciju

Region 24. jan 202220:404 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Glavni odbor Građanskog pokreta URA na sednici u ponedeljak dao je mandat rukovodstvu stranke da se otvore konsultacije sa političkim partnerima o razrešenju političke situacije u državi, uz ocenu da je model manjinske vlade u ovom trenutku optimalno rešenje za izlazak iz političke krize.

Pročitajte još:

Na sednici je konsatovano da je URA kao stranka spremna da ide u opoziciju i da to jasno i precizno saopštava, navodi se u saopštenju objavljenom posle sednice Glavnog odbora.

Evropskom vladom moramo da odblokiramo put Crne Gore u evrointegracijama i u ovom trenutku nudimo rešenje koje je optimalno, ali ne bežimo ni od izbora, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je još jedan razlog zbog čega URA nudi evropsku vladu to što želi da kaže stop osnivanju političkih partija zakulisno preko državnih resursa.

Kad to ne bismo rekli transparentno bili bismo kao DPS. Crna Gora želi da bude zemlja pravde, a sedam meseci postojeći model vlade nije uspeo da izabere novog ministra pravde, navodi se u saopštenju.

Ističe se i da URA modelom evropske vlade neće vratiti DPS na vlast, niti će stupati u bilo kakve aranžmane sa tom partijom.

U toj vladi biće, pre svega, potpisnici Memoranduma, a u njoj neće biti mesta kompromitujućim i ličnostima koje izazivaju negativnu emociju prema javnosti. Svi kvalitetni kadrovi u evropskoj vladi naći će svoje mesto, ona neće biti vlada revanšizma već vlada jedinstva i pomirenja, poručili su iz URA.

Komentari

Vaš komentar