Uklonjene blokade na većini puteva nakon protesta u više gradova u Crnoj Gori

Region 08. apr 202121:40 > 21:486 komentara
Podeli:
Izvor: Printscreen/Vijesti

Blokade puteva u više gradova Crne Gore uklonjene su nakon više sati i saobraćaj je u većini gradova ponovo uspostavljen, potvrđeno je agenciji Beta.

Građani su blokirali saobraćaj jer im policija nije dozvolila da idu u Podgoricu na protest ispred Vlade zbog usvajanja propisa kojima se olakšava dobijanje crnogorskog državljanstva ali i brisanja dela crnogorskih državljana iz registra prebivališta.

POVEZANE VESTI

Vlada je u međuvremenu saopštila da ti propisi nisu na dnevnom redu današnje sednice.

Policija im nije dozvolila da prođu jer su na snazi epidemiološke mere koje podrazumevaju zabranu međugradskog saobraćaja.

Građani su se danas okupili na Cetinju, Budvi, Baru, Tivtu, Nikšiću, Mojkovcu.

Saobraćaj je ponovo omogućen nešto pre 20 časova na Cetinju i u Budvi, dok se građani još nisu razišli u Bogetićima na putu Podgorica Nikšić gde se danas dogodio incident u kojem je učestvovalo službeno vozilo u kojem je bila ćerka premijera Zdravka Krivokapića.

Nekoliko desetina građana još je okupljeno na Bogetićima i pevaju pesmu „Nek cvjeta cvjeće, nek lista gora, dug prema zemlji vraćat se mora“.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović dao je nalog unutrašnjoj kontroli da hitno ispita postupanje policijskih službenika koji su bili u blizini službenog vozila Vlade u kome je bila ćerka premijera Zdravka Krivokapića, kada je uletelo u grupu građana na putu Podgorica – Nikšić.

Podgorički portali objavili su snimak incidenta na putu Podgorica Nikšić, kada je grupa građana koja je planirala da prisustvuje protestu ispred Vlade u glavnom gradu, pokušala da spreči prolazak vozila Vlade Crne Gore, sedanjem na haubu.

Na snimku koji objavljuju portali, vidi se grupa građana koja se popela na vozilo „mercedes“ (PF CG 301), koje pripada sektoru za poslove protokola Generalnog sekretarijata Vlade.

Okupljeni su se popeli na haubu pokušavajući da spreče kretanje automobila, a kada je službeno vozilo krenulo, odbacilo ih je na trotoar. Povređene su dve osobe.

Komentari

Vaš komentar