Uhapšeni zbog sumnje da su ubili mečku u Beranama

Region 19. feb 202114:57
Izvor: Shutterstock

Beranska policija je lišila slobode M.Č. (30) i D. G. (36) zbog sumnje da su usmrtili medveda.

Njima je određeno zadržavanje do 72 sata.

Iz UP navode da je u službene prostorije dovedeno šest lica „u cilju rasvetljavanja krivičnog dela kvalifikovanog kao ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa, te su nakon preduzetih mera i radnji za ovo krivično delo osumnjičena lica M.Č. (30) i D.G. (36) iz Berana“.

povezane vesti

Više nevladinih organizacija ocenilo je danas da alarmanto stanje u oblasti lovstva kao i široko rasprostanjen krivolov, koje uzima maha čak i kada su u pitanju nelovne, zaštićene vrste, zahteva hitno uvođenje moratorijuma na lov u periodu od najmanje pet godina.

Ubijena mečka je pronađena juče u jednom prigradskom naselju u Beranama, a sudbina mečića za sada je nepoznata i za njima se još uvek traga.

Kako su preneli lokalni mediji, lovci smatraju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se u potrazi za hranom, zbog guste magle, izgubila i zalutala u grad.

Medved je u Evropi zaštićena vrsta kojoj preti izumiranje, pa je i u Crnoj Gori zakonom trajno zabranjen lov na mečku s mečetom do dve godine starosti i na mužjaka i ženku do dve godine starosti.

Komentari

Vaš komentar