Uhapšene dve osobe zbog krađa u crkvama, sumnja se da su planirali i Ostrog

Region 29. maj. 202113:05
Podeli:
Izvor: shutterstock

Barska policija uhapsila je dvojicu državljana Severne Makedonije, koji se sumnjiče za krađe u hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru i u crkvi Svete Trojice u Virpazaru.

Državljani Severne Makedonije T.P. i V.G. sumnjiče se za krađu oko 15.000 evra, većeg broja srebrnih lanaca i privezaka, dve krune za venčanja i zlatno-srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da su oni Saborni Hram Svetog Jovana Vladimira opljačkali u noći između 22. i 23. maja tako što je T.P. provalio vrata, da bi potom ukrali oko 15.000 evra, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dve krune za venčanja, zlatno – srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini i tablet.

Pored tga, sumnja se da su oni 26. maja iz crkve Svete Trojice ukrali oko 200 dolara i oko 60 evra, saopštila je Uprava policije.

Pripadnici Centra bezbednosti Bar su, kako se navodi u saopštenju, pretresom apartmana u kojem su bili smešteni osumnjičeni pronašli ukradene stvari i one će biti vraćeni oštećenima.

Policija je pretresom pronašla 15.000 evra, deo predmeta otuđenih iz Hrama i crkve, veću količinu cigareta, mobilnih telefona i lap top koji potiču iz drugih krivičnih dela izvršenih, kako se sumnja, na teritoriji Bara, Herceg Novog i u Hrvatskoj.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su dvojica osumnjičenih nameravala da danas opljačkaju i manastir Ostrog.

Komentari

Vaš komentar