Uhapšeno pet carinika i tri policajca zbog sumnje da su krijumčarili narkotike

Region 21. dec. 202121:37 > 21:381 komentar
Podeli:
Izvor: Shutterstock/Ilustracija

Policija Severne Makedonije uhapsila je 10 osoba, među kojima tri policajca i pet carinika, zbog sumnje da su organizovano krijumčarili i prodavali narkotike koji su stizali preko skopskog aerodroma.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Odeljenje za specijalne policijske operacije MUP-a i skopska policija u akciji suzbijanja šverca i prodaje narkotika pretresli su više lokacija u Kumanovu i Skoplju i uhapsili petoricu Kumanovčana, četvoricu Skopljanaca i jednog Tetovčanina.

Devetorica privedenih se, precizirano je, sumnjiče za krijumčarenje, a trojica od njih i krivično delo proizvodnje i prodaje droge, dok je kod jednog prilikom pretresa pronađen i oduzet kokain. Prema Tužilaštvu za organizovani kriminal Severne Makedonije, policijska akcija je sprovedena posle višemesečne aktivnosti pod rukovodstvom tog tužilaštva i danas je pokrenut istražni postupak protiv devet privedenih osoba.

U toku novembra četvorica osumnjičenih, među kojima i dva policijska službenika, učestvovali su u dva navrata u prenošenju supstanci koje se koriste u proizvodnji opijata, od Carinske ispostave na Međunarodnom aerodromu Skoplje do zelenog pojasa na granici Severne Makedonije sa Kosovom.

„Osumnjičeni carinski službenici nisu obavili orgovarajuću kontrolu te robe kada je stigla na Carinski terminal, iako je modul za upravljanje rizikom sistema SOCDAD odredio crveni kanal, što podrazumeva obavezan pregled kojim se poredi faktičko stanje sa deklaracijom. Ovakvim postupanjem kao službena lica su omogućili prenošenje preko carinske linije robe različite od deklarisane“, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je dodalo da je od sudije za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje zatražilo da im odredi pritvor, ocenjujući da su za to ispunjeni uslovi.

Komentari

Vaš komentar